Футбол. Контрольний матч національних збірних. Україна — Болгарія. 3:0. Голи: Селін, 7, Шевченко, 39, Ярмоленко, 82.
Україна: Шовковський, Бутко (Федецький, 81), Чигринський, Михалик, Селін, Гусєв (Коноплянка, 46), Тимощук, Гармаш (Ротань, 46), Ярмоленко (Назаренко, 85), Мілевський (Алієв, 65), Шевченко (Селезньов, 53). Тренер — Олег Блохін.
Болгарія: Михайлов (Стоянов, 46), Манолєв, Бандаловський (Терзієв, 54), Стоянов, Іванов, Златинський (Міланов, 67), Цвєтков, Гаджев (Георгієв, 51), Петров, Божинов (Домовчийський, 50), Рангєлов (Попов, 46). Тренер — Міхаіл Маданський.
Рефері — Павел Краловец (Чехія).
Київ. Стадіон імені Валерія Лобановського. 10 000 глядачів. 17 градусів.
Чорну смугу з чотирьох матчів поспіль нашою командою подолано. І це — головний позитив. Але існують інші критерії, котрі хвилюють не лише колектив збірної, а й увесь уболівальницький загал. Це насамперед питання цілісності команди, її боєздатності, укомлектованості. Багатьох неабияк цікавить, який же справжній потенціал нашого головного футбольного загону за вісім місяців до старту Євро-2012.
Звичайно, один поєдинок не здатен прояснити ситуацію. Робота триватиме, і попереду ще кілька контрольних матчів. Але вже тепер можна обговорювати речі конкретні. Варто погодитися з Олегом Блохіним, котрий вважає, що епізодами наша команда демонструє футбол доброї якості.
— Нам дуже потрібна була перемога, — прокоментував подію наш тренер. — Вона важлива для нас насамперед у психологічному плані. Окремими моментами команда грала дуже добре. Протягом матчу болгари створили тільки два моменти. В основному ініціативою володіли ми. Добре, що не пропустили. А от реалізація моментів, котрі створюємо, бажає кращого.
— То можна казати, що ви задоволені і результатом, і грою?
— Результатом задоволений. Мабуть, казатимуть, що це не та збірна, не той суперник, але так завжди говорять, коли одна команда діє значно краще. Звичайно, треба ще багато працювати. Два наші центральні оборонці не грали тривалий час. Але сьогодні дует Чигринський—Михалик діяв нормально, і це вже добре.
— Наскільки вдало вписався у гру Коноплянка?
— Ми його і випускали, щоб підсилити гру. Знали, що саме фланги — слабке місце у болгар. Вони грали 4-4-2, і їхні півоборонці не встигали перебудовуватися. Якби ми швидше переводили м’яч із флангу на фланг, моментів було б ще більше. А те, що Коноплянка підсилив гру, це безперечно.
— Як оцінюєте дії дебютантів?
— Не хотів би давати якихось оцінок, не вивчивши детально поєдинок. Однак Селін принаймні гол забив.
— Можна казати, що з приходом Селіна вирішилася проблема лівого оборонця?
— Треба дивитися відео, аналізувати моменти. У Бутка та Селіна загальна проблема — вони в клубах виконують дещо інші ролі, ніж у збірній. Тому складно привести їх до загального знаменника. Втім, якщо ми не програли, значить Селін діяв надійно.
— Відчували підтримку трибун?
— Краще б ми починали о 19-й годині. Тоді, гадаю, стадіон був би заповнений по вінця. О 21.00 починати пізно. До речі, із німцями ми взагалі гратимемо о 21.45. І це у листопаді! А підтримка, звичайно, відчувається. Не думаю, що в якомусь іншому місті на болгар завітало  б стільки глядачів. Спасибі вболівальникам, що прийшли й підтримували, не дивлячись на те, що перед цим наша команда діяла погано. Ну не те, щоб погано, але програвала. Значить, вірять у збірну, це тішить.
— Чи будуть готові до матчу з Естонією Воронін і Девич?
— У Вороніна пневмонія, температура 40, він залишив збірну і лікується. Девича готуємо до гри проти... «Чорноморця». У Ракицького раптом виникла підозра на апендицит.
...Нагадаємо, що сьогодні в Таллінні збірна України проведе черговий контрольний матч проти команди Естонії, котра досить успішно виступає у відборі до Євро-2012. Початок зустрічі о 20.00 (за київським часом, пряма трансляція на «Інтері»).
На знімку: Андрій Ярмоленко (праворуч) вітає з результативним дебютом Євгена Селіна, а пізніше і сам заб’є.
Фото Сергія БОРЩЕНКА.