До депутатської фракції Народної партії у Верховній Раді України надходять звернення від громадян країни, які вкрай стурбовані проблемою перевантаження дитячих дошкільних навчально-виховних закладів. Про це йдеться у депутатському запиті лідера фракції Ігоря ШАРОВА до Прем’єр-міністра України Миколи Азарова.

«Майже половина дітей дошкільного віку в різних регіонах країни не може скористатися дошкільним закладом, — йдеться в депутатському запиті Ігоря Шарова. — Проблема актуальна навіть у благополучних регіонах з достатньою кількістю повноцінно функціонуючих дитячих закладів».
Проблема нестачі місць у дитячих садках пояснюється тим, що не всі дошкільні навчальні заклади використовуються за прямим призначенням, переконаний політик. Із загальної кількості дитсадків майже тисяча не працюють. Із них 105 перебувають на капітальному ремонті, 300 — непридатні для цільового використання і 712 — не працюють з різних причин.
«Дошкільна освіта закладає основи майбутньої особистості, і саме в дитячих садках дитина отримує початковий і найбільший базовий спектр знань і вмінь, — йдеться в депутатському запиті Ігоря Шарова. — Депутати фракції вважають за потрібне якнайшвидше вжити заходів задля забезпечення повноцінного функціонування необхідної для країни кількості дитячих закладів шляхом повернення приміщень, переданих в оренду приватним структурам, відновлення й ремонту наявних дитячих садків і будівництва нових, належного контролю за недопущенням випадків безпідставного закриття, перепрофілювання дитячих закладів».
На думку депутатів фракції, активізувати вирішення проблеми перевантаження дошкільних навчальних закладів, що гостро постала на порядку денному, можна лише шляхом відповідної підтримки з боку держави. З огляду на це, лідер фракції Ігор Шаров просить Прем’єр-міністра Миколу Азарова доручити відповідальним органам виконавчої влади вжити дієвих заходів для забезпечення населення дошкільними навчально-виховними закладами в необхідній кількості задля подолання проблеми нестачі місць у дитячих садках.