пропонують затвердити уряду Мінсоцполітики та профспілки. Вони розробили проект відповідної постанови Кабміну, згідно з яким дні хвороби працівнику оплатять у розмірі 80 відсотків його середньої зарплати, незалежно від стажу. Тим, хто вже має понад вісім років страхового стажу, як і раніше, оплачуватимуть лікарняні на 100 відсотків від заробітку. А от молодим людям, які тільки-но розпочинають свій трудовий шлях, у майбутньому така оплата листків з тимчасової непрацездатності не гарантована.

Ну, а поки лікарняні у нашій країні оплачують диференційовано: у кого страхстаж менш як 5 років — 60 відсотків середньої зарплати, 5—8 років — 80, понад 8 років — 100 відсотків. За законом, перші п’ять днів хвороби співробітника компенсує роботодавець. 
Здебільшого люди сидять на лікарняних не більше робочого тижня, і основне навантаження з таких виплат лягає на підприємство чи установу, а й так відраховує до Фонду соцстрахування до 35 відсотків від зарплати працівника. У першу п’ятирічку виплати з тимчасової непрацездатності для роботодавця зростуть, адже всім доведеться платити не менш як 80 відсотків від заробітку. Але згодом, коли підуть на заслужений відпочинок ті співробітники, які мають право «хворіти на повну зарплату», почнеться економія.
Нововведення, начебто, запропоноване для того, щоб роботодавцеві простіше було нараховувати гроші за лікарняні співробітникам, не обчислюючи виробничий стаж кожного. Розроблювачі документа апелюють до світового досвіду. Але досить вибірково. Мовляв, у Європі ситуація з лікарняними набагато жорсткіша. Так, в Італії в перші 20 днів непрацездатності, а у Франції в 30 днів, виплати здійснюються в розмірі 50 відсотків заробітку, надалі — близько 70 відсотків. У Словаччині розмір виплати в перші три дні становить 25 відсотків, далі — 55, передає УНІАН.
А ось експерт Фонду громадської безпеки Юрій Гаврилечко не поділяє «прогресивності» запропонованого урядом ноу-хау. Він вважає, що у такий спосіб руйнується система соціального забезпечення громадян. Мовляв, соціальні гарантії нівелюються самою державою, і все це заради економії бюджетних коштів.
— За великим рахунком, держава краде страхові внески громадян, —коментує ситуацію «Голосу України» експерт. — Раніше лікарняні оплачували всім у повному обсязі, тобто 100 відсотків від зарплати. Потім увели диференціацію: від 60 до 100 відсотків залежно від виробничого стажу. Тепер усім по 80 відсотків. На яких підставах?
Будь-яка страхова компанія бере на себе певні страхові зобов’язання. Державними страховими фондами керує тріумвірат в особі Кабміну, роботодавців і профспілок. Виходить, страховик в односторонньому порядку вирішує змінити правила гри...
На тлі пропонованих нововведень виникає резонне питання про необхідність легалізації зарплат. Про що постійно веде мову уряд. Нібито це поліпшить наповнення Пенсійного фонду та інших соціальних фондів. Теоретично, звичайно поліпшить. Але ось такими постановами завжди можна відкоригувати ситуацію в ручному режимі: недодати, урізати, обмежити. Здавалося б, 20 відсотків — дрібні гроші. Але ж навіщо красти їх з кишень громадян, та ще  й хворих?