Днями Донецький поштамт приймав гостей: лавину презентацій і конкурсів було приурочено до Всесвітнього дня пошти, який відзначали 9 жовтня. 
Для шахтарської столиці такий захід є новиною, однак він виявився вдалим — городяни брали активну участь у святкових акціях.
Окрасою програми стала виставка фрагментів колекції «Хронологія марок України» Костянтина Дегтярьова. Філателіст із 40-річним стажем Костянтин Митрофанович — відома в місті особистість.
Експонати часів царату, УНР, Директорії, СРСР і незалежної України розповідають про історію чесніше й краще за будь-який підручник. Відвідувачі змогли побачити марки Бахмутського повіту — пам’ять про земську реформу 1864 року, коли кожен регіон Російської імперії випускав власну поштову продукцію, екземпляри з портретами Петлюри, серію «Допомога голодуючим» радянської доби.
Сюрпризом для городян став позаплановий День передплатника, який традиційно проводиться на початку грудня. Під час акції журналісти спілкуються із читачами й проводять розіграші призів. «Розпочалася передплатна кампанія, і ми хочемо, щоб листоноші мали роботу, тиражі газет зростали», — зазначив Олександр Свиридов, начальник відділу маркетингу й продажів Донецького поштамту. Тут упевнені: нова традиція надійно закріпиться в календарі.
«Голос України» теж приєднався до свята. Жителі Донецька одержували листівки з інформацією про парламентську газету, спілкувалися із представниками видання. Прямий діалог із людьми — чудова можливість зміцнити відносини між читачем і газетою, зробити видання цікавішим і актуальнішим. Ми поцікавилися: «Що хочуть бачити на сторінках української преси донеччани?»
— Читаю «Голос України». Вважаю, це видання дуже зручне для юристів: там можна одержати докладну інформацію про нові закони, реформи, — поділилася своїми думками Ганна, за професією — лікар. — Хотілося б більше інформації про життя, суспільні явища, може, рубрику лікарських порад. Багато хто не знає, що робити в екстрених ситуаціях і припускається помилок, які потім складно виправити медикам.
Свої побажання висловила і співробітниця поштамту Тетяна: «Давно передплачую «Голос України», вважаю газету досить популярною. Хотіла б бачити більше кулінарних рецептів, порад з облаштування житла, практичних матеріалів про ведення господарства. І, звісно, більше політики».
Інші вподобання в пенсіонерки Лілії Анатоліївни. «По телебаченню слухаю негатив, і в газетах те саме: убивства й насильство, — нарікає вона. — Хочеться чогось прекрасного, для душі. Цікаво було б читати про історію мистецтва, художників, успішних людей. Не треба писати про «позахмарних геніїв» — просто про наших сучасників, які досягли чогось своїм розумом і прагненням жити».
На знімку: слухач школи журналістського мистецтва «Голос молоді» Марія Прокопенко  і наш юний помічник Денис Карпенко під час акції.
Фото Надії Карпенко.