Наша газета писала про трагедію, що сталася вночі 10 липня у селі Біле Дубровицького району. Тут під час пожежі загинуло 16 пацієнтів терцентру соціального обслуговування. Ще дев’ятьох вдалося врятувати, всі вони були доставлені в Дубровицьку центральну районну лікарню.

Тієї спекотної липневої ночі вогонь, хоч як старалися пожежники, швидко поширювався і знищив дерев’яну частину будівлі, де були спальні приміщення, та покрівлю по всій площі (а це 800 квадратних метрів). Під час пожежі постраждало також приміщення місцевої лікарської амбулаторії.

Уряд в екстреному порядку з резервного фонду виділив 7 мільйонів гривень на облаштування територіального центру, куди можна було б поселити «погорільців», а також на будівництво лікарської амбулаторії у селі Миляч Дубровицького району. Ці важливі питання взяв під особистий контроль голова Рівненської ОДА Василь Берташ.

У рекордно короткі строки в селі Миляч зведено простору лікарську амбулаторію. Вона, крім милячців, обслуговуватиме чотири тисячі людей із довколишніх сіл Біле, Жадень, Лугове, Велюнь, Хочин, серед яких 230 дітей віком до одного року. Як сказав начальник обласного управління охорони здоров’я Віталій Бойко, в новій амбулаторії працюватиме п’ятнадцять медиків. Тут є гінекологічний, стоматологічний, масажний, терапевтичний кабінети, маніпуляційна, а також відділення денного стаціонару на шість ліжок. Учора, в п’ятницю, нова лікарська амбулаторія прийняла перших пацієнтів.

Цього самого дня новосілля справили й «погорільці» — мешканці знищеного пожежею терцентру в селі Біле, які, допоки облаштовувався новий терцентр, лікувалися в Дубровицькій центральній районній лікарні. Тепер із райцентру переселилися в село Висоцьк Дубровицького району. Під новий терцентр облаштували перший поверх Висоцької дільничної лікарні, яка до цього часу не використовувалась на повну потужність. Новий соцзаклад розрахований на двадцять п’ять підопічних. Для них обладнані комфортабельні двомісні кімнати, їм гарантують необхідний догляд та належне медичне обслуговування. Якщо в старому терцентрі, що згорів, на кожного його мешканця припадало по чотири квадратні метри житлової площі, то в новому — по десять. І що важливо — новий соцзаклад оснащено сигналізацією та управлінням евакуації людей на випадок надзвичайних ситуацій.

Рівненська область.