Сьогодні урочисто відкриває двері оновлений головний стадіон країни НСК «Олімпійський». Споруда ця має славну і довгу історію, пережила кілька реконструкцій. Арена носила різні назви: «Червоний стадіон», стадіон імені Микити Хрущова, «Центральний», «Республіканський» і, нарешті, «Олімпійський».

Тут кувалася слава багатьох видатних українських спортсменів. Згадаймо хоча б легкоатлетів: олімпійських чемпіонів Віру Крєпкіну, Віктора Цибуленка, Валерія Борзова, Анатолія Бондарчука, Надію Олізаренко, Сергія Бубку, Ольгу та Віктора Бризгіних, Інесу Кравець і багатьох інших. Трибуни стадіону вітали учасників легкоатлетичних матчів СРСР—США, фіналу Кубка Європи. Сподіватимемося, що і в майбутньому оновлений НСК «Олімпійський» стане ареною найбільших легкоатлетичних змагань, навіть чемпіонатів світу.

Окрема розмова, зрозуміло, про футбол. На «Олімпійському» свої звитяги здобувало київське «Динамо», три представники якого — Олег Блохін, Ігор Бєланов та Андрій Шевченко — ставали найкращими футболістами Європи і лауреатами «Золотого м’яча».
Варто згадати яскраві події Всеукраїнських Спартакіад, матчі збірних з баскетболу, волейболу. Як на килимі, розстеленому на арені, демонстрував високу майстерність олімпійський чемпіон з греко-римської (тоді класичної) боротьби Іван Богдан та його славні товариші...
Кияни дуже раді, що переміг здоровий глузд, і після нелегкої боротьби їхній улюблений стадіон збережено. Адже не секрет, що були наміри звести нову арену на околиці міста, а територію НСК «Олімпійський» забудувати багатоповерхівками. Слава Богу, цього не зробили. І от маємо споруду, яку, справді, вважатимуть однією з найкращих у світі. За це велика подяка всім тим, хто зробив внесок у справу реконструкції — керівникам різних рангів, будівельникам, підприємствам і організаціям.
Спортивну святиню столиці і всієї України збережено. Її славна історія триває. І наступна головна подія на НСК «Олімпійський» добре відома — матчі Євро-2012 і, зокрема, фінальний поєдинок турніру. Заради цього стадіон і пережив це грандіозне оновлення!