Партія регіонів на сьогодні не підтримує змін або ліквідації статті Кримінального кодексу України, за якою судять екс-прем’єра Юлію Тимошенко. Про це на брифінгу заявив голова фракції Олександр Єфремов.
Водночас він відзначив, що нині на розгляді у парламенті в другому читанні перебуває президентський законопроект з гуманізації кримінальної відповідальності за економічні злочини, і в опозиції є можливість внести свої пропозиції зі зміни цієї статті до другого читання. «Якщо наші колеги подадуть відповідні пропозиції, то їх буде розглянуто в залі», — сказав О. Єфремов.
Регіонал не спрогнозував, чи підтримає такі пропозиції опозиції його фракція. «Не знаю, можливо, через тиждень чи через два ми повернемося до його розгляду. Будуть якісь інші аргументи, ми їх розглянемо», —зазначив він.
Також О. Єфремов прокоментував заяву опозиції про статус народного депутата. «Статус народного обранця ще не означає, що йому можна ходити «куди завгодно». Є обмеження, де навіть для парламентаріїв потрібен окремий дозвіл. І в цьому разі приміщення Печерського районного суду є таким місцем», — сказав він.
Лідер фракції Партії регіонів додав, що незаконного в забороні судді нічого немає. Він має право самостійно регулювати кількість людей, «тим більше в такій резонансній справі, як справа екс-прем’єр-міністра Юлії Тимошенко».
Вл. інф.