У селищі Георгіївка Лутугинського району в рамках другого Міжнародного інвестиційного форуму заклали перший камінь майбутнього «Агроміста». Так називається інвестиційний проект, який луганчани втілюють у життя разом із польськими партнерами. «Агромісто» — це майданчик, на якому буде сконсолідовано під єдиним управлінням більш як 30 виробничих проектів, спрямованих на розвиток овочівництва. Загальна сума інвестицій становитиме 300 млн. євро. Йдеться не тільки про будівництво великих овочесховищ і холодильників, про забезпечення аграріїв устаткуванням, технікою, насінням, добривами, а й про надання фермерам бухгалтерських, юридичних та інших послуг.

«Це дасть змогу значно знизити ціни на овочі в межах області, а луганським фермерам — вийти на загальноукраїнські і європейський споживчі ринки й підвищити рівень зайнятості населення в сільгоспрайонах», — наголошує голова ОДА Володимир Пристюк. У рамках проекту в Східноукраїнському нацуніверситеті імені В. Даля організують «Літню школу комерціалізації інновацій». Про це на презентації проекту «Агромісто» повідомив віце-президент Польської господарської палати Тадеуш Намединськи.
Фото автора.
Голова Луганської ОДА Володимир Пристюк і віце-президент Польської господарської палати Тадеуш Намединськи розріжуть червону стрічку на презентації «Агроміста».