Відкрився 148-й концертний сезон Національної філармонії. Затишна старовинна Колонна зала імені Миколи Лисенка з чудовою акустикою вважається найпрестижнішою в Європі.

Подіями сезону стануть прем’єра опери Є. Станковича «Сільська опера» за участю Київського камерного оркестру. Диригент — його засновник Антон Шароєв (Росія), солісти — Ольга Чубарєва (сопрано) та Роман Смоляр (бас).

Уперше в Україні Національний симфонічний оркестр виконає твори Андрія Волконського, диригент Ігор Блажков.

Данину пам’яті видатному музиканту і педагогу Володимиру Крайнєву принесуть його вихованці, світові зірки Марія Кім, Денис Прощаєв, Хісако Кавамура, Михайло Данченко за участю Академічного симфонічного оркестру Національної філармонії України, диригент — Микола Дядюра. Литва представить квартет імені М.-К. Чюрльоніса, а Угорщина — квартет імені Б. Бартока.

Знаковим стане концерт до 170-річчя від дня народження і 100-річчя від дня смерті основоположника української класичної музики Миколи Лисенка.

Система абонементів дає можливість виховувати молоде покоління слухачів, а також представити видатних виконавців. Абонемент №6 «Скрипкова музика» познайомить з різними виконавськими школами Росії, Молдови, Польщі, Австрії. В абонементі №7 «Мистецтво фортепіанної гри» сузір’я талантів з України, Франції, Росії, Німеччини виконають твори Баха, Моцарта, Рахманінова, Ліста, Бартока, Дебюссі, Шопена, Гранадоса та інших. Шість концертів абонемента №8 «Чарівна гітара» представить відомих світових гітаристів нового покоління з Бразилії, Великої Британії, Німеччини, Білорусі, України. Абонемент №10 «Симфонічний вимір» Академічного симфонічного оркестру НФУ (головний диригент Микола Дядюра). Концертні програми побудовані з творів композиторів-ювілярів: Скрябіна, Дебюссі, Стравінського, Гайдна, Паганіні.

Відзначатимуть ювілейні дати видатних виконавців В. Бесфамільнова, І. Блажкова, І Борка, Гр. Гаркуші, Д. Остапенка, О. Блінова. До 45-річчя створення хорової капели «Дзвіночок», до 40-річчя створення дитячого хору «Щедрик» та інші.

Заплановано також вечори пам’яті до 70-річчя народження Богодара Которовича, до 75-річчя від дня народження Миколи Гвоздя.

Відбудуться цикли концертів: «Педагог і його учні», «Вечори Української музики. Спадщина і сучасність», «Великі поети в музиці».

Під час проведення в Україні Євро-2012 відбудуться змагання молодих піаністів на ІX Міжнародному конкурсі пам’яті Володимира Горовиця.