Про те, як реформувати систему Міністерства внутрішніх справ і впровадити європейські стандарти, вели мову учасники однойменних парламентських слухань.

Загалом теми для слухань можна поділити на прохідні, важливі та надважливі. Нині саме розглядається надважлива тема, до якої є підвищений суспільний інтерес, зауважив Голова Верховної Ради Володимир Литвин, відкриваючи слухання. Питання реформи Міністерства внутрішніх справ, за словами В. Литвина, варто розглядати в аспекті адміністративної реформи. «Ми всі готові до того, що цій адміністративній реформі треба надати загальноприйнятих цивілізованих рис», — зауважив він. Водночас Голова Верховної Ради висловив переконання, що не варто зациклюватися на дефініціях «євростандарти», «євровибір». «Часто-густо за ними ми не бажаємо розглядати сутність проблеми. А головне і визначальне питання — це права людини. Наскільки вона почувається захищеною, упевненою. Ми повинні все робити для того, щоб люди не тільки зверталися у складних життєвих ситуаціях до міліції, а й не боялися правоохоронної системи. Вбачали у ній насамперед захист, допомогу», — зауважив глава парламенту.

Володимир Литвин закликав учасників слухань говорити про проблеми гостро, але водночас не політизувати це питання. Докладніше — у наступному номері газети.