Тимчасова слідча комісія Верховної Ради України з питань розслідування обставин та наслідків діяльності на українському ринку нафтопродуктів компанії «Лівела» та інших пов’язаних з нею юридичних осіб доволі близько підійшла до завершення своєї роботи. Про це заявив під час засідання голова ТСК Роман Зварич.
За його словами, вже засвідчена позиція податкової адміністрації та митних органів, є відповідні документи Міністерства фінансів, стенограма виступу міністра фінансів на день уряду минулого пленарного тижня, свідчення представника відповідних фірм та всі рішення судів. Але немає чіткої позиції органів прокуратури на рішення митних, податкових органів, судових інстанцій та експертної оцінки судових рішень.
Під час засідання члени комісії ухвалили рішення звернутися до Генеральної прокуратури та МВС з проханням створити спільну комісію для перевірки обставин смерті двох суддів, які приймали судові рішення у справах, пов’язаних з діяльністю компанії «Лівела». А також звернутися до ГПУ з наполегливим проханням на наступне засідання ТСК направити свого представника, який може надати аргументовані відповіді на певні запитання.
Також члени комісії підтримали рішення звернутися до Інституту держави і права ім. Корецького з проханням надати аналіз усіх рішень судів, які є в розпорядженні комісії, на предмет їх законності.
Наступне засідання ТСК відбудеться за два тижні.