Полтавський окружний адміністративний суд заборонив акцію протесту перед приміщенням Полтавської ОДА, де група вкладників корпорації «Полтавабудінвест» проводила голодовку.

На думку суду, голодувальники порушували громадський порядок напередодні візиту до Полтави німецьких вболівальників (місцева «Ворскла» мала грати з «Ганновером»). До речі, це було вже... 13-те рішення суду про заборону подібних акцій саме для вкладників «Полтавабудінвесту».

Протестувальники дивуються: якщо вже не можна й голодувати, то що ж ще можна зробити, щоб справедливість було відновлено? Адже вже минуло кілька років, як люди віддали гроші, однак квартир у будинку на бульварі Боровиковського, 11 у Полтаві вони так і не одержали. Та й будинку не існує! Нещодавно чергове їх звернення було подано й на розгляд сесії облради. Кілька депутатів просили його підтримати. Однак присутній на сесії голова ОДА Олександр Удовіченко заявив, що обласна влада нині робить дуже багато для розв’язання проблеми, в той час як окремі депутати лише «піаряться» на цьому. Цей спіч і вирішив долю звернення, адже показав депутатській більшості, «куди вітер дме».

Тим часом прокуратура області уже розслідувала і направила до суду кримінальну справу за обвинуваченням двох службових осіб корпорації «Полтавабудінвест» за ч. 3 ст. 365 КК України. Як повідомили в прес-службі прокуратури, «ці посадовці, перевищуючи свої службові повноваження при спорудженні житлового будинку на Боровиковського, 11, використали інвестовані довірителями кошти не за цільовим призначенням у сумі 5 мільйонів 872 тисяч гривень».

Але й тут є своя заковика. Самі «довірителі» вважають, що навіть коли суд ухвалить з цього приводу позитивне рішення, воно не «розрулить ситуацію в принципі», адже, якщо цих двох «стрілочників» і посадять, то ні квартир, ні грошей як не було, так і не буде. Тому людей дивує: чому справа була порушена «за фактом перевищення службових повноважень», а не «за фактом шахрайства».