В Івано-Франківську у мікрорайоні Пасічна урочисто відкрито нову підстанцію невідкладної медичної допомоги. Вона має вирішити проблеми, які виникали раніше із своєчасним прибуттям медиків до пацієнтів. Особливо гостро постало це питання під час катастрофічної повені 2008 року, коли через загрозу обвалу мосту через Бистрицю Солотвинську мікрорайон Пасічна виявився відрізаним від міста, а хворі залишилися без невідкладної медичної допомоги.

— Пасічна — величезний мікрорайон міста, до якого і нині складно проїхати, особливо в ранковий період і після закінчення робочого дня, — коментує ситуацію головний лікар Івано-Франківська Тарас Масляк. — За вимогами Міністерства охорони здоров’я, «швидка» має доїхати до пацієнта за 10 хвилин після виклику. Насправді в Пасічній досі цього досягти не було змоги. Тож відкриття підстанції значно поліпшить надання медичної допомоги населенню в цьому мікрорайоні.
За словами начальника управління охорони здоров’я Івано-Франківської облдержадміністрації Миколи Олінійчука, на Прикарпатті потрібно відкрити ще 15 підстанцій «Швидкої медичної допомоги». Особливо це стосується населених пунктів, розташованих у гірській місцевості.