Учора на Дніпропетровщині стартували треті щорічні регіональні змагання серед бригад швидкої медичної допомоги. Вони присвячені пам’яті засновника і першого керівника служби екстреної медицини та медицини катастроф в регіоні Степана Бешти.

У першому етапі взяли участь дев’ять бригад, шість з яких — з підстанцій «Швидкої медичної допомоги» обласного центру, а також команди Солонянського, Синельниківського та Дніпропетровського районів. Всі завдання конкурсу були наближені до реальних ситуацій. Треба було за лічені хвилини врятувати «постраждалих» у ДТП (на знімку) та внаслідок нещасних випадків. У ролі «жертв» були студенти-медики. Оцінювались не лише швидкість та якість наданої допомоги, а й відповідність дій бригад високим стандартам медицини.
— Такі змагання сприяють підвищенню рівня кваліфікації медичних працівників «швидкої» в нашій області. Особливо це важливо зараз, адже Дніпропетровщина стала пілотним регіоном у реформуванні системи охорони здоров’я України, і модернізації екстреної допомоги приділяється багато уваги, — наголосив директор Дніпропетровського обласного центру екстреної медицини та медицини катастроф Радій Шевченко. Регіональні змагання на звання кращої бригади «швидкої» триватимуть протягом жовтня. Фінал відбудеться на початку листопада у Кривому Розі.
Фото автора.