Перипетії довкола вже скандально відомої книгарні «Сяйво» тривають. Рейдерів перемогли, тепер за приміщення в самому центрі столиці, принаймні у заявах, воюють міська влада та колишні його орендарі — ТОВ «Книгарня «Сяйво». Колектив останнього готовий у суді з'ясовувати відносини з чиновниками. Кажуть, на право власності на приміщення не претендують, а просто хочуть відновити статус-кво. Іншими словами — знову отримати право винаймати квадратні метри, які до рейдерського захоплення орендували уже протягом кількох десятиліть. Переконують, що і закон на їхньому боці. А от столичні можновладці непорушні. «Я вже говорив і ще раз повторюю: книгарня «Сяйво» належить киянам. Бізнес більше ніколи не буде управляти цим магазином», — сказав зо тиждень тому голова КМДА Олександр Попов.
— ТОВ «Книгарня «Сяйво» ніколи і не була бізнесовою структурою, — парирує адвокат Олег Король. Каже: товариство є правонаступником книгарні Спілки письменників «Сяйво», про що, зокрема, зазначено і в його статуті. Роками воно орендувало приміщення, виконувало усі умови і ніколи до нього не було претензій. — Оскільки «Книгарня «Сяйво» після закінчення договору оренди ще один місяць і 19 днів користувалась приміщенням та сумлінно виконувала умови оренди, то, згідно із статтею 764 Цивільного кодексу України, має право продовжити термін оренди на тих умовах, що існували раніше.
Доводити це колектив готовий у суді. Відповідні позови уже готуються. Тим часом у ЗМІ поширюється інформація про плани влади обладнати у приміщенні «Сяйва» друкарню-кафе. Скептики переконують: якщо це таки буде зроблено, не виключено, що вже за кілька років від книгарні не залишиться і сліду. Мовляв, кафе непомітно «з’їсть» і магазин, і друкарню.