Справу юнака, який за загадкових обставин помер у Шевченківському РУВС, знову почав розглядати Деснянський районний суд. Однак цього разу заново і з новим складом суддів. На лаві підсудних двоє міліціонерів: Сергій Коваленко та Сергій Приходько. Їх звинувачують у неналежному ставленні до затриманого та перевищенні службових повноважень.
— На жаль, слідство не хоче встановити причини загибелі юнака. Дві експертизи тіла Ігоря дали протилежні результати. Перша — що він отримав травму від падіння з висоти власного зросту. Друга — що він помер після падіння з лавки в камері, — розповідає «Голосу України» адвокат сім’ї Індила Олександр Заруцький. — Ще у квітні суд підтримав цю розбіжність і відправив справу на додаткове розслідування. Але прокуратура домоглася рішення Апеляційного суду повернути її знову на розгляд.
Однак цей судовий процес привернув увагу всієї громадськості. Адже на днях в Інтернеті з’явилося відео з камер запису Шевченківського райвідділу. На ньому видно, що Ігор зайшов до міліції сам, у нормальному стані, а через годину його вже ледь донесли до камери.
— Дійсно, показання суперечать відео з камер спостережень, — веде далі адвокат. — Згідно з експертизою, у крові студента містилося близько 3 проміле алкоголю. Він повинен був іти, хитаючись, зі значно порушеною координацією рухів. Однак на відео студент не виглядає сильно п’яним. А вже через годину юнак не може самостійно пересуватися. Також там видно, як міліціонери підходять, переступають через людину, тобто абсолютно не цікавляться нею.
На думку О. Заруцького, ця справа в країні, швидше за все, справедливо вирішена не буде. Адже звинувачення не передбачає, що в смерті Ігоря хтось винен.
Нагадаємо, що експерти констатували: хлопець помер від падіння на тверду підлогу. В міліції переконані: студент сам упав і вдарився головою, перебуваючи в стані алкогольного сп’яніння. Однак із такою версією незгодні родичі загиблого. Вони стверджують, що в райвідділі Ігоря сильно побили, внаслідок чого він і помер.