А урядовці узгоджено співпрацювали з парламентом і не втрачали почуття відповідальності
Днями Голова Верховної Ради Володимир Литвин взяв участь у засіданні Керуючої ради Комітету з економічних реформ під головуванням Президента Віктора Януковича. На порядку денному, як повідомила прес-служба глави держави, було два питання: «Законодавче забезпечення реформування сфери надання адміністративних послуг» та «Посилення ролі послань Президента до народу та щорічних та позачергових послань до Верховної Ради про внутрішнє і зовнішнє становище України».
«Закон має покласти край ганебній практиці делегування державних функцій комерційним структурам; максимально спростити процедури та звести до мінімуму спілкування громадянина з чиновниками, якомога більше перевести його у площину електронного урядування; закласти міцну основу для створення національної мережі «Центрів надання адміністративних послуг», — сказав Президент.
Крім того, Віктор Янукович наголосив, що на наступному засіданні Кабінету Міністрів урядовці мають розглянути питання власної дисципліни. Глава держави зазначив, що був вражений нещодавнім випадком у парламенті, коли Голова Верховної Ради не провів традиційну «годину запитань» до уряду через майже повну відсутність у сесійній залі самих міністрів.
«Я поставив запитання Миколі Яновичу (Азарову): чому сталося, що ми маємо такі проблеми, і чому така неузгоджена співпраця уряду з парламентом? Почуте мене ще більше вразило — слова Прем’єр-міністра, що деякі члени Кабінету Міністрів втратили почуття відповідальності», — сказав Президент.
Фото Андрія МОСІЄНКА (прес-служба Президента України).