Легка атлетика. Минулими вихідними в обласному центрі Прикарпаття відбулися XVІІІ міжнародний турнір «Кубок «Вечірній Івано-Франківськ» та чемпіонат України зі спортивної ходьби. Участь у змаганнях узяли 200 атлетів із 16 областей України та команда Молдови.

Першого дня нагороди виборювались у 12 вікових категоріях на чотирьох дистанціях. Естафету розпочали юніори та юніорки, а також юнаки та жінки у категорії «молодь» на дистанції 10 кілометрів, яка була найдовшою того дня. Опівдні стартували дівчата-юнки (1997—1998 р.н.) та наймолодші учасники турніру — хлопці й дівчата 1999—2000 років народження та молодші на дистанціях у два і три кілометри. Перший змагальний день був багатий на переможців і гідні результати. Господарям змагань приємно, що їхні земляки Ганна Суслик, Олексій Соловій, Анастасія Соловій та Діана Бігун посіли призові місця, виборовши золоту, срібну та дві бронзові нагороди.

Наступного дня найцікавішими для вболівальників були старти чоловіків та молоді на 50 кілометрів. Найшвидший на цій трасі був легкоатлет із Києва Сергій Будза, другий фінішував його земляк Сергій Гречковський, третій — Ігор Сахарук із Волині. Потім відбулися старти ветеранів на три кілометри. Серед учасників був заслужений тренер Молдови 76-річний Олег Хащевський (на знімку), який виборов «бронзу». Петро Гарник із Вінниці став переможцем на цій дистанції, другу сходинку посів львів’янин Віктор Шеремета.

Слід зазначити, що згадані Кубок та чемпіонат проходили в умовах, максимально наближених до вимог Європейської федерації легкої атлетики, що передбачені для змагань такого рівня. Вони стали своєрідною репетицією до Кубка Європи зі спортивної ходьби, який має відбутися в Івано-Франківську 17 травня 2015 року.

Івано-Франківська область.

Фото Миколи МАЦЮКА.