У неділю Одеса попрощалася із прапорщиком ДАІ Олександром Розмарицею і співробітником «Беркута» Віктором Кожеком. Вони загинули в ніч із 29 на З0 вересня під час затримання трьох кілерів у районі села Кошари Одеської області. Злочинці відкрили шквальний вогонь із автоматичної зброї, закидали правоохоронців гранатами. У перестрілці двох співробітників міліції було вбито, четверо поранено. Наймані вбивці зникли.
Провести в останню путь колег прийшли міністр внутрішніх справ Анатолій Могильов, одеські міліціонери, а також голова ОДА Едуард Матвійчук та городяни.
У суботу о 12-й годині розпочалася спецоперація зі знищення кілерів, виявлених в одному із приватних готелів міста. Злочинці перебували в прибудові до готелю. На пропозиції здатися в полон вони не зважали і розпочали перестрілку з бійцями «Сокола», «Альфи» та підрозділів ВВ МВС. Загалом у спецоперації, що тривала чотири години, брали участь більш як 300 осіб.
По будинку, де перебували бандити, було відкрито вогонь на знищення. Стріляли з автоматичної зброї, використовувався також ручний протитанковий гранатомет із гранатами кумулятивної дії. В спецоперації було задіяно бронетранспортер. Двох кілерів було вбито. Серед них — 29-річний Аслан Імранович Дякаєв, лідер злочинного угруповання. Ніхто зі співробітників міліції не постраждав.
Анатолій Могильов офіційно заявив, що місцезнаходження злочинців в Одесі було встановлено в ході відстеження їхніх телефонних розмов. На явочних квартирах бандитів виявлено автомати, гранати й велику кількість боєприпасів. Могильов категорично спростував поширену низкою ЗМІ інформацію, що в ході операції було вбито чотирьох осіб, у тому числі невстановлену особу, що могла виявитися заручником. Злочинець, якого не вдалося знешкодити, зник, його особу встановлено. Зараз в області діє план перехоплення «Сирена», а міліція цілодобово контролює в’їзди й виїзди з Одеси.
Фото Максима СКРИПКИ (УНІАН).