Так вважає Перший заступник Голови Верховної Ради України Адам Мартинюк, який 29—30 вересня перебував на Волині.

Хто уважно стежить за робочими поїздками Першого заступника Голови Верховної Ради Адама Мартинюка, той напевно звернув увагу, що майже жоден його візит у регіони не обходиться без відвідин шкіл, культосвітніх установ, церков. Ось і цього разу, тільки прибувши на Волинь, він одразу завітав у клуб, що будується в селі Карасин Маневицького району. Сільська громада вже кілька років зводить цю установу, однак бюджетних коштів не вистачило. Тож і звернулися до Адама Івановича по допомогу, оскільки цього року він уже посприяв у ремонті одного з найстаріших в області, спорудженого ще 1691 року, Свято-Михайлівського храму.

Хлібом і сіллю зустрічали Адама Мартинюка в селі Погулянка Любешівського району. Тут саме освячували споруджений за його активної допомоги храм святої рівноапостольної Марії Магдалини.

Тож недарма митрополит Луцький і Волинський УПЦ Нифонт, який здійснював освячення храму, відзначив його допомогу і вручив на пам’ять Біблію. Виступаючи перед мирянами, він сказав:

— Йому не соромно перед вами стояти і тримати книгу цю. Він справжній народний депутат. Такі люди допомагають нам вижити в цей важкий час. Спасибі вам, Адаме Івановичу, за вашу благодійну справу, яку ви робите і церквам, і школам, і дитячим садочкам, і людям особисто. Хай правда, яку ви носите в своєму серці, завжди залишається правдою, з якої б інші брали приклад.

Зворушливою була зустріч Першого заступника Голови Верховної Ради зі своїми земляками працівниками освіти Любешівського району. Свого часу після закінчення Луцького педінституту він недовгий час працював учителем у школі села Велика Глуша.

Звертаючись до педагогів, перший заступник глави парламенту акцентував увагу на невтішній тенденції — чоловіків серед педагогів стає менше.

На другий день перебування на Волині Перший заступник Голови Верховної Ради був присутній на відкритті оновленого стадіону в школі села Залізниця Любешівського району. На згадку про свій приїзд Адам Мартинюк подарував юним спортсменам футбольні, волейбольні та баскетбольні м’ячі, а також футбольну форму.

— Бажаю, щоб цей прекрасний стадіон народжував нових чемпіонів, щоб ви своїми спортивними досягненнями прославляли свій рідний край, — сказав він, звертаючись до школярів.

Наступним був візит у село Березна Воля цього ж району. Свого часу Адам Іванович допоміг місцевій школі І—ІІ ступенів замінити частину старих вікон на нові теплозберігаючі. Оглянувши шкільне приміщення, він пообіцяв посприяти в завершенні цих робіт.

У селі Підкормілля Адам Мартинюк взяв участь у запаленні символічного факелу на щойно спорудженому підвідному газопроводі, а також оглянув місцеву школу І—ІІ ступенів, зміцненню матеріальної бази якої сприяв. Саме напередодні його приїзду тут почали заміну дверей. Незабаром ця школа отримає і нові вікна. Відтепер з’явилася надія й на газифікацію.

Волинська область.

Так зустрічали Адама Мартинюка в селі Карасин Маневицького району.

Фото автора.