У неділю на Закарпаття з ознайомчим візитом прибув президент Угорщини Пал Шмітт. Саме в цьому регіоні України проживає найбільше угорців. «Є три речі, які привели мене сюди: по-перше, мир і злагода територій та громад, по-друге, динамічний розвиток угорсько-українських відносин, по-третє, численна діаспора угорців, що проживають на Закарпатті.

Хочу окремо подякувати вам, пане голово, — звернувся до голови ОДА Олександра Ледиди Пал Шмітт, — за всі зусилля, яких докладає місцева влада задля комфортного життя кожної громади».

Олександр Ледида у свою чергу розповів, що днями на Закарпатті засідала спільна міжурядова комісія. Порушувалися питання спрощення візового режиму, розбудови кордону, розробки спільної програми протипаводкової охорони Тисянської низовини. «Приємно, що усі проблеми отримали ефективне вирішення. Сподіваюся, спільні зустрічі, зокрема і сьогоднішня, сприятимуть активізації розвитку партнерських відносин», — заявив керівник області.

Про динаміку українсько-угорських відносин говорять і цифри: лише за першу половину поточного року зовнішньоекономічний оборот між Угорщиною та Україною зріс на 34 відсотки. Президент Угорщини Пал Шмітт перебував на Закарпатті два дні. Він відвідав з робочими поїздками міста Мукачеве, Берегове, Виноградів і Тячів.

Під час офіційної зустрічі в Ужгороді.

Фото надано прес-центром ОДА.