Голова Верховної Ради України Олександр Турчинов вручив ключі від 32 квартир пораненим бійцям добровольчих батальйонів «Дніпро-1», «Азов», «Київ», «Шторм», «Черкаси» із зони АТО. На початку урочистостей присутні вшанували пам’ять Героїв, які полягли в боях за українську землю.
Звертаючись до військових, Олександр Турчинов заявив: «Ваша мужність, сміливість і відвага несуть Україні мир». «Переконаний, що всі, хто сьогодні захищає Україну, вписали свої імена у книгу героїчної історії нашої країни», — додав він.
Глава парламенту наголосив, що назва батальйонів говорить сама за себе — учасники АТО воюють «за мир в Україні, її територіальну цілісність, за наш європейський вибір», боронять українську землю і звільняють її від ворогів. «Сьогодні ми збираємо сили, зміцнюємо наші лави, аби була звільнена та територія, яка ще окупована, аби вичистити нашу країну від будь-якого агресора і навали», — підкреслив він.
Голова Верховної Ради зазначив, що «присутні тут готові були покласти свої життя, а багато хто з них поклали власне здоров’я, воюючи в лавах добровольчих батальйонів».
За словами керівника парламенту, спецбатальйони МВС протистояли регулярним військам «сильного жорстокого ворога» — Росії. Він висловив переконання, що «ми не довго чекатимемо, аби наші залізні батальйони звільнили всі села і міста не лише на сході, а й Крим, і Україна буде сильною, незалежною державою, а наші діти пишатимуться, що вони українці, що живуть у сильній заможній країні».
Своєю чергою, бійці подякували керівництву країни за увагу до учасників добровольчих батальйонів, зауваживши, що у час, коли так багато песимізму, їх не залишають без підтримки.
У цьому контексті Голова Верховної Ради заявив: «Незважаючи на проблеми, які є в країні, ми зможемо забезпечити героїв, які сьогодні захищають Україну». За його словами, також принципово важливим є виконання рішення уряду, «щоб всі родини загиблих мали можливість гідно жити у вільній країні, за яку віддали життя їхні чоловіки, батьки, діти».
Деякі бійці, які отримали квартири, стали киянами, і за рішенням МВС будуть переведені для проходження служби у столицю.
Як прозвучало під час урочистостей, Олександр Турчинов стояв біля витоків створення добровольчих батальйонів.
 
Прес-служба Верховної Ради України.
 
Командир спецбатальйону «Миротворець» Андрій Тетерук і Голова Верховної Ради України Олександр Турчинов.
 
Фото Анастасії СИРОТКІНОЇ.