Уперше в Одесі за багато років ціни, особливо на овочі та фрукти, не просто тішать, а й шокують. Цифрові індикатори опустилися вниз: навіть ветерани не пам’ятають, щоб цибулю продавали по 1,5 гривні, а кілограм картоплі — по 2,2. Такого урожаю, а його воістину можна назвати і щедрим, і рекордним, не було в регіоні 15 років.
Капусту можна купити за 1,6 гривні, баклажани, моркву, буряк столовий, томати, огірки — за 3 гривні. Виноград продається за ціною 6 гривень за кілограм, яблука — 5, сливи — 8.
Порадували ціни на цукор — 8 гривень, крупу гречану (українську) — 13, рис — 9, горох лущений — 5.
З ініціативи Одеської облдержадміністрації щосуботи й щонеділі в усіх райцентрах, обласному центрі та містах обласного підпорядкування працюють продовольчі ярмарки. Ціни в середньому на 35—40% нижчі, ніж на продовольчих ринках. У цьому «Голос України» переконався, побувавши на ярмарку, розгорнутому на головній площі Одеси — Куликовому полі. Короп свіжий продавався по 22 гривні (на ринку його ціна того дня сягала 32), карась — по 12 гривень (на ринку — 18). Борошно вищого сорту коштувало 4 гривні за кілограмову упаковку (на ринку — 6,5).
Значно дешевше, ніж на ринках, на ярмарку можна було купити свинячу гомілку (10 гривень за кілограм); гуляш — за 35 гривень, лопатку й окіст — за 50, биток свинячий — 60 гривень.
Одеса.