Ті, хто любить борщ, можуть готувати його хоч кожен день. Ціни на борщовий набір порівняно з минулим роком суттєво знизилися. Кілограм картоплі на центральному ринку Тернополя можна купити за 1,5—2 гривні, буряку — 2—3, моркви — 3—4, капусти — 1,5—2 гривні.
А ось щодо традиційних реберець, без яких борщ не борщ, то не кожному вони нині по кишені. Ціни на м’ясо останнім часом поповзли догори. За кілограм тих самих свинячих реберець треба віддати 35—40 гривень, сала — 20—25, вирізки — 65—68. Яловичина коштує ще дорожче. Продавці пояснюють такий стрибок цін тим, що селяни поки зайняті збиранням урожаю, а коли настануть холоди, м’яса на ринку буде більше. Тоді, можливо, ціни дещо знизяться. Що стосується молочних продуктів, то ціни на них можуть тільки зростати. Вже на початку вересня молокопродукти на ринку почали продавати дорожче. За літр сметани тепер просять 24—35 гривень, молока — 6—7, сиру — 24—30. Деякі молокозаводи підвищили ціну на свою продукцію ще в серпні, мотивуючи зростанням заготівельних цін. Однак селяни кажуть, що вони не стимулюють здавати молоко заготівельникам, вигідніше везти на ринок, але не кожен має таку змогу. Аналогічна ситуація з картоплею. Вродила нівроку, давно на Тернопільщині не було такого щедрого врожаю. Зважаючи на те, що торік бульба була дорогою, багато хто розширив площі під нею, а тепер не може збути. Заготівельники з півдня і сходу України, які традиційно приїжджають у тернопільські села, дають за кілограм 50—60 копійок або пропонують обмінювати на кавуни й помідори по ціні 2,5 гривні за кілограм. Доводиться здавати й на таких умовах, не пропадати ж добру.
Тернопільська область