Чернігівські молокозаводи з початку року знизили виробництво молока майже на 26 відсотків. Відтак і ціна півлітрового пакета тепер становить залежно від жирності від 4 гривень 3 копійок до 4 гривень 37 копійок. Це фактично вчетверо дорожче, ніж купується у населення. Ціна твердого сиру доросла до 54—60 гривень за кілограм. Протягом 2—3 місяців він подорожчав на 10—11 гривень. Вартість масла Куликівського молокозаводу зросла з 54 гривень до 58. Півлітра сметани в пакеті Чернігівського молокозаводу коштує 7,65—9 гривень. На ринку продають молоко по 5—6 гривень за літр, сир — по 18—20.
У вересні відчутно подорожчало м’ясо. На ринку стегно телятини продають за 70—75 гривень за кілограм, свинину — за 40—65, сало — за 25—35. Практично через 2—3 тижні підвищується на гривню вартість ковбасних виробів. Так само останнім часом зросла ціна рибної продукції.
Десяток яєць можна купити як за 6 гривень 40 копійок, так і за 7 гривень 80 копійок. Ціни на овочі та фрукти нині на ринку такі: картопля — 2—2,5 гривні, морква — 5 гривень, буряк — 3, яблука — 5—8, цибуля — 3, капуста — 1,5—2, помідори — 3,5, перець — 5—9, горіхи — 12, сливи — 14, баклажани — 5, часник — 20.
Поки що тримаються ціни на хлібобулочні вироби: паляниця коштує 3 гривні 75 копійок, батон — 3,5 гривні.
Водночас істотно знизились ціни на гречку (нині 11—12 гривень), олію (на 1 гривню), цукор (нині 7,90 гривні, а був по 9,80).
Чернігів