Полтавщину відвідав з робочим візитом представник служби протимінної діяльності ООН Дік Енгельбрехт. Напередодні представник ООН побував на кількох колишніх військових полігонах в інших областях, а на Полтавщині його цікавив полігон «Яреськи». 
Над розмінуванням тут уже тривалий час працює піротехнічна група аварійно-рятувального загону УМНС України в Полтавській області. Як розповів начальник групи піротехнічних робіт Володимир Віннік, нині вже очищено 52 гектари полігона, знищено 76 одиниць вибухонебезпечних предметів. До речі, вся територія ретельно обстежується на глибину до трьох метрів, а у майбутньому тут висадять ліс. Загальна ж площа колишнього полігона становить понад 820 гектарів, і для проведення пошукових робіт цю територію розбивають на окремі ділянки. Кожен піротехнік отримує свою, ретельно її обстежує, після чого в окремому журналі робляться записи, що цей квадрат очищено. Боєприпаси, які виявляються протягом тижня, піротехніки знешкоджують щоп’ятниці. Про це поінформоване все населення району, щоб люди не наближалися до полігона. 
А загалом обласна цільова програма протимінної діяльності розрахована на 2011—2014 роки. Саме за цей час фахівці повинні повністю ліквідувати залишки боєприпасів, які залишилися тут із часів Радянського Союзу.
Полтавська область.