Перший заступник Голови Верховної Ради України Адам Мартинюк відвідав Волинь. Високий гість узяв участь в урочистих зборах педагогів Любешівського району. До речі, свого часу після закінчення Луцького педінституту він працював вчителем у віддаленому поліському селі Велика Глуша цього самого району.
— Ми завжди залишаємося перед вами, шановні педагоги, невиплатними боржниками, — сказав Перший заступник Голови Верховної Ради, звертаючись до аудиторії. — Адже сьогодні заробітна плата вчителів становить лише 1913 гривень, тоді коли в середньому у промисловості — 3 323, тож наше завдання у найближчі роки скоротити цей розрив, підняти престиж праці вчителя, забезпечити виплату всіх пільг, які передбачені для сільських вчителів. Уже у проекті бюджету на 2012 рік розглядається можливість підвищення заробітної плати педагогів на 500 гривень.
Перебуваючи у Маневицькому районі в селі Карасин, Адам Мартинюк оглянув пам’ятку архітектури, дерев’яний Свято-Михайлівський храм, збудований ще 1691 року. Цього літа за підтримки Адама Івановича в церкві було відремонтовано електропроводку, відреставровано світильники, а сам храм пофарбовано і оброблено спеціальними розчинами-консервантами, які дають змогу продовжити вік святині на багато десятиліть. У цьому само селі Перший заступник Голови Верховної Ради оглянув клуб-новобудову і пообіцяв посприяти завершенню його спорудження.
Цього ж дня Адам Мартинюк був присутній на освяченні новозбудованого храму Святої Рівноапостольної Марії Магдалини в селі Погулянка Любешівського району, спорудженню якого він активно сприяв. А вчорашній другий день перебування Адама Мартинюка в області розпочався з відкриття оновленого шкільного стадіону в селі Залізниця Любешівського району, в облаштуванні якого допомагав він.