Учора, перебуваючи у Полтаві з робочим візитом, заступник Голови Верховної Ради України Микола Томенко взяв участь у заходах з відзначення 170-річчя від дня народження Михайла Драгоманова.
Зокрема, заступник глави парламенту зустрівся зі студентами та викладачами Полтавського національного педагогічного університету імені В. Короленка, яким презентував книжку, де вперше зібрана повна наукова бібліографія робіт М. Драгоманова, бібліографічний покажчик якої становить 6 тисяч 60 позицій. М. Томенко, як член редакційної колегії видання, розповів, що це перша найповніша бібліографія Михайла Драгоманова. Він нагадав, що свого часу відомий львівський вчений-дослідник Мирослав Мороз підготував першу версію бібліографії, яка не була опублікована, а тепер спільними зусиллями вдалося вперше видати це найповніше академічне видання М. Драгоманова. Він також нагадав, що торік побачила світ книжка «Михайло Драгоманов: Автожиттєпис».
Під час урочистостей заступник Голови Верховної Ради також заявив, що позитивно оцінює підготовку до відзначення 170-річчя від дня народження Михайла Драгоманова на Полтавщині. За його словами, на достатньо високому рівні триває відзначення ювілею в Полтаві та на малій батьківщині видатного українського письменника — Гадячі. Натомість у Києві, наголосив політик, влада діє так, як діяла протягом останніх двох років. «Для влади авторитетів ні Тараса Шевченка, ні Лесі Українки, ні Михайла Драгоманова як завжди немає», — сказав він. М. Томенко наголосив, що незважаючи на те, що ще в квітні парламент за його ініціативи ухвалив постанову «Про відзначення 170-річчя з дня народження видатного українського письменника, публіциста, історика, громадського діяча Михайла Петровича Драгоманова», належного рівня відзначення на загальнонаціональному рівні як завжди немає.
Прес-служба Миколи ТОМЕНКА.