Щиро радий нагоді привітати славну освітянську спільноту зі святом, що є не тільки професійним, а й воістину всенародним. Воно не обминає піднесеним настроєм, неповторною атмосферою нікого, від першокласників до сивочолих громадян, які напучують у похід за знаннями вже своїх онуків.
Немає, без перебільшення, жодної іншої галузі чи сфери, від якої так залежали б історія, доля, майбутнє держави і суспільства. Розумом, хистом, умінням та досвідом Учителя в усіх його іпостасях закладаються і кріпляться підвалини освіченості, моральності, патріотизму кожного нового покоління, основи того, чого досягнуть його представники, що буде зроблено ними для своєї країни, народу.
Низько схиляю голову перед усіма, хто сповна, до останку віддається цьому прекрасному покликанню, тисячократно повторюючись у молодій зміні кращими своїми рисами і якостями. Нехай шкільний клас і шкільний поріг, осяяні вашою наснагою, енергією та подвижницькою працею, на віки залишаються для неї стартом у широкий світ і велике життя. І нехай завжди святиться професія, яка невтомно і щедро цей світ відкриває.
Від усього серця зичу нових сил, енергії та оптимізму, щастя й життєвих гараздів вам і вашим родинам.
З любов’ю і шаною Голова Верховної Ради Володимир ЛИТВИН.