І — до кінця цього тижня. Таке розпорядження підписав голова Закарпатської ОДА Василь Губаль (на знімку). Документ зобов’язує голів районних держадміністрацій та очільників міст протягом тижня особисто зустрітися з родичами загиблих у зоні АТО і до п’ятниці доповісти йому про труднощі, з якими зіштовхуються ці люди. Всі нерозв’язані проблеми мають бути на контролі.

Йдеться не лише про ту допомогу, яку зобов’язана надати держава. Керівник області, повідомили в його прес-службі, зажадав, аби родини відчували постійну турботу, а представники влади на місцях мають почути пропозиції і побажання краян, щоби їх вирішувати.

Голова ОДА також зазначив: створюється комітет солдатських матерів і дружин, уже поточного тижня відбуватимуться зустрічі в райцентрах. І все для того, щоб отримувати інформацію про потреби сімей із перших рук, а відтак допомагати. «На мою думку, раніше цей контакт був слабкий. Відчуваю, що маємо з цим проблему, і її треба розв’язувати, аби люди бачили, що ми хочемо брати участь у вирішенні їхніх проблем», — сказав голова. 20 жовтня він уніс зміни до обласної програми «Турбота», які передбачають оздоровлення військових, котрі приїздять із зони АТО. «Ми вже готові з цим працювати. А також — звернулися до штабу АТО з тим, що запрошуємо з постраждалих регіонів дітей — тих, які потребують лікування», — зазначив Василь Губаль.

Очільник області ще перед цим наголошував: не люди мають ходити до чиновників, а самі управлінці — вивчати потреби краян, тим паче, коли йдеться про родини загиблих чи учасників АТО. Василь Губаль сам показує приклад, бо щоразу під час робочих поїздок у райони й міста зустрічається із родинами, які за час збройного конфлікту пережили найстрашніше, аби допомогти цим людям налагодити гідне життя.

 

Закарпатська область.

Фото надане прес-службою ОДА.