Безумовно, найнагальнішою та гострою проблемою Луганщини постає на цей момент питання встановлення миру, відновлення та розвитку знищеної інфраструктури та відновлення виробничих потужностей. Насамперед у цьому вбачається основне завдання, яке мною буде виконано у якості депутата Верховної Ради України.

Луганщина має великий потенціал для розвитку: прекрасних талановитих людей, природні багатства та непереборне бажання жити краще. Проте експлуатація, корупція, містечковий феодалізм, жага кровопролиття та необдумані дії багатьох зацікавлених у цьому безладі осіб гальмують розвиток нашого краю. Я докладу всіх можливих зусиль, щоб усунути ці ганебні явища.

Кожен має відчувати себе вільною захищеною людиною, якій не нав’язують чужої думки, не грабують, на яку не плює власна держава чи будь-які представники, наділені владою, яка має можливість жити, не озираючись на бажання третіх осіб.

Я маю багаторічний досвід керівництва, який не лише допомагає мені краще бачити сьогоденні проблеми, які ставить перед нами життя, а й шляхи їх вирішення.

Першочерговими завданнями у нашому окрузі вважаю:

1) Відновлення знищеної інфраструктури та промисловості.

2) Надання реальної допомоги постраждалим під час збройного протистояння.

3) Створення нових робочих місць, підвищення соціального захисту безробітних.

4) Вирішення проблем із водопостачання та газозабезпечення.

5) Ремонт автошляхів округу.

6) Відродження депресивних населених пунктів.

7) Впровадження гарантованого медичного обслуговування.

8) Оптимізація мережі транспортного сполучення.

9) Зміцнення матеріальної бази шкіл та дошкільних закладів.

10) Контроль за виконанням державних та місцевих програм економічного та соціального розвитку округу.

11) Впровадження громадського контролю за діями чи бездіяльністю влади.

У вугледобувній сфері

Досягти ефективності роботи будь-якого вугледобувного підприємства реально. Маю досвід і зроблю все необхідне для відновлення роботи вугледобувних підприємств регіону, ініціювавши прийняття низки законодавчих актів, що усунуть корупціонерів від державних дотацій та закупівель, дадуть можливість повноцінному функціонуванню ринку вугілля. Вирішивши це питання, ми зможемо не пообіцяти, а реально покращити соціальні стандарти життя та праці шахтарів.

У сфері підприємництва Тільки у вільній підприємницькій діяльності без зайвих обмежень та законодавчого безладу криється успіх нашого краю. Безумовно, ми маємо принципово зменшити кількість податків, ліцензій, дозволів. Чиновники мають бути позбавлені можливостей для корупції у взаємовідносинах з бізнесом. Ми маємо взяти курс на абсолютну лібералізацію державного регулювання діяльності бізнесу, зовнішньої торгівлі та інше.

У соціальній сфері

Влада має у повному обсязі виконувати вже діючі соціальні стандарти та впроваджувати нові. Я змушу владу надати соціальні гарантії всім верствам населення, що потребують допомоги держави, та розвивати існуючі соціальні стандарти.

У Верховній Раді України

Депутати, нарешті, мають вгамувати свої «бажання» щодо соціальних гарантій, недоторканості та розподілення бюджетних коштів.

Докладу всіх зусиль для знищення цих ганебних проявів корупції у законодавчому органі країни.

У сфері боротьби із корупцією та правопорядку

Корупцію неможливо побороти змінами до карного законодавства чи впровадженням довічного ув’язнення.

Маю намір запроваджувати законодавчі механізми, що позбавляють можливостей для будь-яких проявів корупції.

Планую забезпечити постійну спільну роботу з громадськістю щодо розвитку регіону, постійну присутність на території округу.

19 вересня 2014 р. 

Мартиненков Ігор Миколайович.