Це останній населений пункт Новоайдарського району, який українські силовики визволили від «Всевеликого війська донського». До того ж зробили це без єдиного пострілу. Уже на другий день після визволення в селі побував голова Луганської ОДА Геннадій Москаль.

Варто зазначити, що зовсім недавно Кримське входило до структури Слов’яносербського району, але оскільки Слов’яносербськ наразі перебуває під окупацією «ЛНР», усі виплати в селі були заблоковані. Для їх розблокування село перепідпорядкували Новоайдарському району, який контролює українська влада. Як зазначає керівник області Геннадій Москаль, практично всі місцеві жителі раніше мали проросійські настрої. Жили тут і патріотично налаштовані селяни, проте козаки жорстоко з ними розправилися. Одного депутата сільради, котрий висловлював проукраїнські погляди, розстріляли просто на порозі будинку, ще двох селян довели до психічного розладу. В сільській раді козаки влаштували свою комендатуру.

За оцінкою керманича області, ситуація в селі за час панування козаків близька до гуманітарної катастрофи. Пенсії й зарплати не виплачували від початку бойових дій, пацієнтам розташованого тут обласного протитуберкульозного диспансеру практично нема чого їсти. Уже наступного дня після визволення Кримського від бойовиків почався процес розблокування фінансування через казначейство.

Активізуючи артобстріл українських територій, бойовики «ЛНР» посилили також диверсійну роботу. Як повідомляє прес-служба Держприкордонслужби, на ділянці відділу прикордонної служби «Красна Талівка» прикордонний наряд помітив групу у складі 14 озброєних осіб, які йшли з боку Росії. Невідомі порушили держкордон України і продовжили заглиблюватися на нашу територію. Прикордонники відкрили вогонь, однак група не вступала в перестрілку, а повернулася на територію Росії. А в Попаснянському районі правоохоронці знайшли схованку терористів, улаштовану в лісосмузі. Там стояв переносний зенітний ракетний комплекс «Игла» і заряд для гранатомета. Зазвичай такі комплекси використовують для ураження літаків і вертольотів на невеликій висоті. Наразі проводиться перевірка інформації про осіб, що обладнали цю схованку, та про їхні цілі. Є інформація, що готувалися терористичні акції щодо високопоставлених осіб держави на українській території.