20 жовтня у Борисполі було скоєно замах на кандидата в народні депутати від «Народного фронту» по 98-му округу Володимира Борисенка. За даним фактом Бориспільським МВ ГУ МВС України в Київській області відкрито кримінальне провадження за ч.1 ст. 15 та ч. 1 ст. 115 Кримінального кодексу України (замах на вбивство) та призначено низку експертиз.

Замах на В. Борисенка було скоєно на подвір’ї власного будинку. Спочатку в нього влучили з вогнепальної зброї, а потім кинули вибуховий пристрій. Кулю зупинив бронежилет, який В. Борисенко носив останнім часом. Адже йому неодноразово погрожували по телефону, і навіть для залякування підкидали свинячу голову.

Постраждалого із забоями доставлено до столичної лікарні, проте загрози життю немає. Основні версії, які розглядає слідство, повідомили у відділі зв’язків із громадськістю ГУМВС України в Київській області, — це злочин, пов’язаний із політичною або підприємницькою діяльністю. Досудове розслідування триває.

Втрутився у справу і Президент. Він доручив голові СБУ терміново провести розслідування інциденту і доповісти про результати протягом доби. Про це на своїй сторінці у мережі Фейсбук повідомив прес-секретар глави держави Святослав Цеголко.

Вл. інф.