Проблеми банківської системи в Україні призвели до запровадження в багатьох банках тимчасової адміністрації. В АТ «КБ «Володимирський» (Суми) перший призначений адміністратор обіцяв відновити нормальну діяльність фінансової установи упродовж двох-трьох місяців. А коли працівники обласної адміністрації, керівники податкових та правоохоронних органів поцікавились, а де ж гроші від продажу банківського майна, то представник пообіцяв «розібратися». Утім, не «встиг», оскільки був відкликаний у пенати Національного банку України. Замість нього у спішному порядку призначили нового тимчасового адміністратора. Як і попередник, він пообіцяв «поставити банк на ноги» протягом одного кварталу. І справді, за справу взявся зі знанням справи. Із вкладниками переоформили договори на нові терміни, й тим самим продовжили існування банку на деякий час. Ще багато після нього «академіків» піднімали «цілину у «Володимирському». Аж ось прийшла звістка про те, що банк викупив котрийсь із донецьких бізнесменів. Проте чи буде банк за нового власника повертати депозити — не зрозуміло, бо, бачите, отримав від попередника неправдиву інформацію про фінансовий стан установи. Після цього НБУ призначив у «Володимирський» вже іншого тимчасового адміністратора — співробітника сумського управління НБУ Сергія Березу. Що було далі — розповідати нецікаво, адже вкладники кажуть, що своїх грошей так і не одержали, а серед них 80 відсотків ветеранів війни та пенсіонерів, а це близько 13 тисяч осіб, яким гроші потрібні сьогодні, а не на тому світі.
Вкладники створили організацію під назвою «Рубікон», телефонними дзвінками і листами почали атакувати НБУ, Президента України. Членам «Рубікону» пішли численні відписки, які нічого позитивного вкладникам не обіцяли. Ось лише одна з НБУ на колективне звернення вкладників «Володимирського»: «...З метою створення сприятливих умов для відновлення фінансового стану банку повністю введено мораторій на задоволення вимог кредиторів строком на 
3 місяці — з 01.02.2011 до 30.04.2011...». Але за два попередні роки таких «мораторіїв» було вже кілька, а на дворі вже давно осінь. Такою ж епохальною відпискою «ощасливило» керівництво НБУ і голову Сумської облдержадміністрації Юрія Чмиря, стурбованого ситуацією, яка склалася в АТ «КБ «Володимирський».
Ось так протягом двох років, незважаючи на допоміжні вливання коштів, банк не зміг відновити нормальну роботу.
Проте з’ясувалося, що вихід є. В одній з обласних газет у декількох номерах з’явилося таке оголошення: «Допоможу повернути депозит з банку «Володимирський» і... телефон. Декільком вкладникам, кажуть, невідомий «благодійник» начебто допоміг. Не безплатно, зрозуміло, адже 20—25 відсотків від суми повернутого вкладу він забирає собі. Так би мовити, «за адвокатські послуги». Можливо, і не без корисливої участі працівників банку. Один із вкладників каже, що так повернув 100 тисяч гривень із 125 тисяч. І задоволений. Причому «благодійник» попередив, щоб П. «тримав язика за зубами». На мітингу протесту, який відбувся 15 червня під стінами «Володимирського», кілька вкладників, котрі буквально «вирвали» з банку гроші таким само «макаром», розповіли, кому і скільки довелося дати «на лапу» за повернення депозиту. 15 червня до мітингувальників вийшов тимчасовий адміністратор Сергій Береза і заявив, що НБУ надіслав у банк «Володимирський» постанову — віддати людям гроші. Коли вкладники запитали: 
«А коли?», зависла тиша.
І донині невідомо: то коли ж?
Суми.