Учора Голова Верховної Ради Володимир Литвин зустрівся із Прем’єр-міністром Республіки Корея Кім Хван Сіком (на знімку). Сторони обговорили двосторонні взаємини, зокрема, активізацію міжпарламентського діалогу та економічне співробітництво. Насамперед йдеться про партнерство у сфері енергетики, високих технологій, машино- і літакобудуванні, АПК, екології тощо.
Крім того, із Прем’єр-міністром Республіки Корея зустрівся і Президент України Віктор Янукович. «Регулярний діалог, який відбувається між нашими країнами останнім часом на найвищому та високому рівнях, сприяє і є запорукою переходу наших двосторонніх відносин на якісно новий рівень», — зазначив глава української держави.
Віктор Янукович підтвердив готовність нашої країни прийняти Президента Республіки Корея в Україні з державним візитом.
Кім Хван Сік подякував Президентові України за нагоду зустрітися. «Радий, що відвідую Україну в такий рік — рік відзначення її 20-річчя», — сказав Прем’єр-міністр Кореї. Він висловив задоволення динамічним розвитком двосторонніх відносин між Україною та Республікою Корея.
Подробиці зустрічі Голови Верховної Ради Володимира Литвина з Прем’єр-міністром Республіки Корея Кім Хван Сіком читайте в наступному номері газети.
Фото Анастасії СИРОТКІНОЇ.