В Україні можуть знову подорожчати імпортні автомобілі. Уряд затвердив звернення до СОТ щодо підвищення ввізних мит з 10% до 25%. Якщо це відбудеться, вартість іномарок зросте на 10—13%, пише «Коммерсант-Украина».

За словами джерела видання в Міністерстві економічного розвитку й торгівлі (МЕРТ), Кабмін уже вирішив звернутися до СОТ із вимогою переглянути ставки. На підвищенні ввізних мит наполягали автовиробники.

«Ми одержали від них пропозицію, проаналізували її і вирішили розпочати консультації з членами СОТ», — сказав чиновник. За його словами, у МЕРТі вже підготували відповідний пакет документів і відправили до Кабміну, який надасть аргументацію до секретаріату СОТ. У Всеукраїнській асоціації автоімпортерів і дилерів (ВААІД) стверджують, що заявку в секретаріат СОТ уже подано.

Рішення почати консультації про перегляд зобов’язань України, взятих при вступі до СОТ, уряд ухвалив на початку вересня. МЕРТу доручили створити робочу групу для опрацювання пропозицій стосовно звернення до організації.

Якщо СОТ дасть згоду на запровадження мит, імпортери будуть змушені підвищити ціни.