Голова депутатської фракції Народної партії у Верховній Раді України Ігор ШАРОВ звернувся з депутатськими запитами до Прем’єр-міністра Миколи Азарова стосовно необхідності вдосконалення системи медичного обслуговування учнів загальноосвітніх навчальних закладів та кардинальних змін у системі фізичного виховання дітей і підлітків.
На думку народних депутатів, нинішня система медичного обслуговування не забезпечує ефективного розв’язання на сучасному рівні проблеми покращення здоров’я дітей та зниження захворюваності.
«Попри низку постанов та розпоряджень Кабінету Міністрів України, відомчих та міжвідомчих заходів щодо покращення медичного обслуговування дітей шкільного віку, нагальні проблеми медико-соціального змісту залишаються досі не вирішеними, що й зумовлює необхідність удосконалення наявної системи медичного обслуговування дітей та підлітків», — наголошує Ігор Шаров.
Депутати фракції переконані: збереження фізичного і психічного здоров’я підростаючого покоління — одне з найважливіших завдань нашого суспільства, вирішення якого можливе лише завдяки вдосконаленню чинного законодавства з питань медичного обслуговування у навчальних закладах.
Не менше занепокоєння викликає також стан фізичного здоров’я молодого покоління. За останні кілька років значно збільшилася кількість нещасних випадків на уроках фізкультури у школах, більш ніж половина яких закінчувалися смертельно, зазначається у запиті. Сумна статистика зростає із загрозливою прогресією, і це має змусити відповідальні органи державної влади ретельніше вивчати стан здоров’я дітей та підлітків у загальноосвітніх навчальних закладах у взаємозв’язку з процесом фізичного виховання.
І. Шаров зауважує: однією з причин нещасних випадків на уроках фізкультури у школах є те, що сьогодні, попри низку постанов та доручень Кабінету Міністрів, вимог чинного законодавства, система фізичного виховання молоді малоефективна та потребує значного вдосконалення.
«Органи державної влади мають надавати особливе значення розвиткові фізичного виховання, фізичної культури і спорту як населення загалом, так і молоді зокрема, бо це — найефективніший засіб профілактики захворюваності, який сприятиме поліпшенню фізкультурно-масової, оздоровчої та навчально-спортивної роботи серед учнівської молоді, зміцненню її здоров’я та формуванню навичок здорового способу життя», — наголошує у своєму депутатському запиті Ігор Шаров.
Голова фракції Народної партії звертається до Прем’єр-міністра з проханням доручити відповідальним органам державної влади вдосконалити систему медичного обслуговування учнів загальноосвітніх навчальних закладів, а також розглянути необхідність кардинальних змін системи фізичного виховання у школах з метою підвищення рівня здоров’я молоді та зниження захворюваності.