У справі Юлії Тимошенко тривають судові дебати
Сторона обвинувачення у кримінальній справі проти екс-прем’єр-міністра Юлії Тимошенко переконана: вина підсудної в перевищенні влади та службових повноважень доведена повністю. І пропонує призначити їй покарання у вигляді семи років позбавлення волі із забороною займати посади в органах державної влади, пов’язані з організаційно-розпорядчими та адміністративно-господарськими обов’язками строком на три роки. Про це «Голосу України» повідомили у відділі зв’язків із засобами масової інформації ГПУ.
Як відомо, у вівторок, після двотижневої перерви, Печерський районний суд у справі екс-прем’єра перейшов до дебатів, відхиливши клопотання її захисту про поновлення судового слідства. На думку захисника Ю. Тимошенко Юрія Сухова, якщо судові засідання відбуватимуться щодня, то вже у четвер-п’ятницю можна очікувати на вирок суду.
Тим часом у парламенті з’явився законопроект, ініційований Президентом щодо гуманізації відповідальності за правопорушення у сфері господарської діяльності (реєстр. №9221).
Законопроектом, власне, пропонується за вчинення злочинів у господарській сфері замість покарання у вигляді позбавлення волі запровадити санкцію у вигляді штрафу. Який може бути замінений судом на інше покарання лише в разі несплати штрафу в установлений термін. Водночас проект скасовує кримінальну відповідальність за ті діяння у сфері господарської діяльності, які на сьогодні втратили ознаки підвищеної суспільної небезпеки, достатньої для переслідування їх у кримінальному порядку.
Проектом також вносяться зміни до пунктів 
1 та 2 статті 365 Кримінального кодексу України. Однак пункт 3 цієї статті, за яким Генеральна прокуратура порушила справу проти екс-прем’єра, залишається без змін.
Що ж стосується вчорашніх подій у Печерському райсуді, то на момент здачі номера ще тривали судові дебати, під час яких захисник Юрій Сухов просив суд винести Ю. Тимошенко виправдувальний вирок та звільнити екс-прем’єра з-під варти. Оскільки, за словами адвоката, під час розслідування цієї справи та судового слідства так і не було чітко сформульовано суть обвинувачення, склад та подію злочину.