Міжвідомча комісія дала добро на виготовлення нової продукції Крюківського вагонобудівного заводу — приміського 3-вагонного дизель-поїзда ДПКр-2 (на знімку). Під час дводенної роботи на підприємстві представники комісії — експерти з різних відомств — затвердили конструкторську документацію на нього та надали дозвіл на продукування дослідної партії з двадцяти таких поїздів.

Сталося це після всебічних випробовувань (ходових, гальмівних, динамічних та інших) першого зразка новинки. Фахівці дали потягу високу оцінку. І локомотив, і прилаштовані до нього «хатинки на колесах» зручні та комфортні для машиністів і пасажирів.

Побачивши машину в роботі, представники Укрзалізниці говорили про те, що вже давно чекають на таку новинку. Оскільки більшість наших приміських потягів, м’яко кажучи, застарілі, зношені й потребують заміни. За таких обставин вагонобудівники сподіваються на те, що державних замовлень їм не доведеться чекати більше двох років, як це було з виготовленими у Кременчуці швидкісними електропотягами. І що дорогу новій вітчизняній техніці знову не перейдуть спритніші у змаганнях за прихильність урядовців закордонні «гості» на кшталт «Хюндаїв».

Фото надане прес-службою ПАТ «Крюківський вагонобудівний завод».