Дев’ятиповерховий 52-квартирний житловий будинок та двоповерховий соціально-побутовий комплекс для працівників ВАТ «Азовмаш» (Маріуполь) здали в експлуатацію напередодні професійного свята — Дня машинобудівника. Це третій такий будинок, споруджений підприємством у рамках житлової програми. Для придбання квартир працівникам холдингу видають безвідсоткові кредити терміном на 10—15 років.

«Житлова програма сприяє закріпленню кадрів на підприємстві, стимулює робітників до більш продуктивної праці, — зазначив, виступаючи на урочистому мітингу, народний депутат України, президент ВАТ «Азовмаш» Олександр Савчук. — Будівельники зробили все можливе, щоб у новому будинку жилося комфортно». Під час спорудження дев’ятиповерхівки було використано сучасні технології: шумоізоляційні блок-секції, полістирольні плити, металопластикові вікна зі склопакетами. У кожній із квартир встановлено батареї центрального опалення та прилади обліку комунальних послуг. А на даху розташована власна котельня. Поруч із будинком будуть аптека, магазин, господарський блок, кімната матері та дитини, школа раннього розвитку дітей, салон краси, міні-ательє, спортзала.

В урочистостях з нагоди здачі будинку до експлуатації також узяли участь народний депутат України Олексій Бєлий та міський голова Маріуполя Юрій Хотлубей. Працівники ремонтно-будівельного управління холдингу та компанії-підрядника отримали грамоти і подяки керівництва підприємства та міського голови.

«Азовмаш» був і залишається соціально орієнтованим підприємством, — запевнив О. Савчук. — Стабільна економічна ситуація дає змогу вести активну соціальну політику. Ми не закрили жодної бази відпочинку: понад вісім тисяч працівників та членів їхніх родин відпочили влітку в оздоровницях підприємства. На це витрачено понад 12 мільйонів гривень. Ми надали допомогу школам та дитсадкам у підготовці до нового навчального року — на це виділено близько мільйона гривень. У колективному договорі відновлено додаткові соціальні пільги, не передбачені законодавством про працю».

Народний депутат назвав рік успішним для компанії. Підприємство активно працює на ринку вагонобудування, металургійного обладнання, заправної та броньової техніки.

Триває реконструкція виробництва: наступного року компанія планує завершити модернізацію ливарного комплексу та розпочати створення ковочного комплексу для виготовлення вісей залізничного транспорту. Головними споживачами продукції «Азовмашу» є державні та приватні транспортні оператори Росії, України, Казахстану, Білорусі. Крім того, холдинг продовжує працювати на ринку важкого машинобудування. Серед останніх великих контрактів — договори із «Северсталью» (Росія) та «Міттал Кривий Ріг» (Україна) на виготовлення конвертерів.

«Ми впевнено дивимося в майбутнє, — сказав О. Савчук під час спілкування з журналістами в Маріуполі. — Інвестиційна політика переоснащення виробництва, створення виробничих потужностей та продукції нового покоління дають нам можливість розширити ринок вагонобудування та важкого машинобудування. Це — гарантія ефективної роботи підприємства та виконання соціальних програм».