Футбол. Чемпіонат країни. Прем’єр-ліга. 11-й тур.
24 вересня. «Ворскла» — «Волинь». 3:1. 7 500 глядачів. Рефері — Іванов (Макіївка). Голи: Безус, 38 (п), Ребенок, 45+1, Громов, 77 — Майкон, 43. Вилучено Шарпара («Волинь», 55, друге попередження).
«Металіст» — «Дніпро». 1:0. 38 656 глядачів. Рефері — Дердо (Іллічівськ). Гол: Тайсон, 87. Вилучено Мандзюка («Дніпро», 67, друге попередження), Денисова («Дніпро», 90, за нецензурну лайку).
«Динамо» — «Шахтар». 0:0.
«Динамо»: Шовковський, Сильва, Хачериді, Бетао, Попов, Вукоєвич, Гармаш (Михалик, 78), Алієв (Гусєв, 46), Шевченко, Ярмоленко, Ідейє (Нінкович, 86). Тренер — Юрій Сьомін.
«Шахтар»: Рибка, Срна, Чигринський, Ракицький, Шевчук, Гюбшман, Мхітарян, Едуардо (Коста, 58), Тейшейра, Вілліан, Адріано (Селезньов, 82). Тренер — Мірча Луческу.
Рефері — Швецов (Одеса).
Київ. Стадіон імені Валерія Лобановського. 17 000 глядачів. 19 градусів.
25 вересня. «Зоря» — «Чорноморець». 0:2. 4 500 глядачів. Рефері — Жуков (Донецьк). Голи: Бурдужан, 4, Кирило Ковальчук, 41. На 80-й хвилині Бурдужан («Чорноморець») не реалізував пенальті.
«Олександрія» — «Кривбас». 1:1. 4 800 глядачів. Рефері — Годулян (Одеса). Голи: Салхі, 75 — Бабатунде, 12.
«Оболонь» — «Арсенал». 0:1. 5 100 глядачів. Рефері — Вакс (Сімферополь). Гол: Лампі, 12. На 44-й хвилині Пластун («Оболонь») не реалізував пенальті.
Матчі «Таврія» — «Іллічівець», «Металург» — «Карпати» відбулися вчора. Вони завершилися, коли це число газети було вже підписано до друку. Тому про результати цих зустрічей повідомимо завтра.
Либонь, більше від усіх результату матчу лідерів радів воротар «Шахтаря». Адже він не пропустив — і це головне для нього. Тепер у команді «гірників» він буде по-справжньому свій, бо Олександр — корінний киянин, вихованець «Динамо». Сталося так, що недавно він залишив рідне місто і тепер виступає у складі головного суперника динамівців. І таке трапляється у футболі.
Отже, «задушевні» друзі цього разу розійшлися миром. Справді, матч видовищним не назвеш, але гострої боротьби вистачало. Якщо бути справедливим до кінця, то господарі мали з півдесятка моментів для взяття воріт, а гості — жодного. «Шахтар» обрав тактику гри на контратаках, побудувавши міцні оборонні мури, котрі зруйнувати киянам так і не вдалося. І лише з появою на полі Дугласа Кости у другому таймі епізодами ми побачили агресивний «Шахтар», котрий вміє і полюбляє атакувати.
— Як на мене, зустріч була дуже цікавою для всіх, — сказав Мірча Луческу. — Вболівальники побачили хорошу організацію гри. «Динамо» у першому таймі трохи краще виглядало і мало можливості забити. Господарі десь переграли наш правий фланг. Ще не встиг відновитися до кінця Чигринський, бо шість місяців, які він був без ігрової практики, таки далися взнаки. У другому таймі Дмитро діяв значно впевненіше і зіграв добре.
— У киян через перебір жовтих карток був відсутній Мілевський. А чому в складі вашої команди не грав Жадсон?
— Вирішив поберегти його для матчу Ліги чемпіонів проти кіпрського клубу АПОЕЛ. Адже Жадсон у протиборстві з жорстким півоборонцем «Динамо» Вукоєвичем міг би зазнати травми. Гадаю, сьогодні був матч рівних суперників. До суддівства, вважаю, обидві сторони не можуть висловити жодних претензій — одинадцятиметрового ні в одні, ні в інші ворота, як на мене, не було...
Не важко здогадатися, що Юрій Сьомін був іншої думки.
— Ми провели дуже хорошу гру і, гадаю, заслужили перемогу, але не реалізували свої моменти. Сподіваюся, що представники «Шахтаря» скаржитися не будуть, адже арбітр не поставив пенальті у їхні ворота. А все тому, що перед матчем на нього чинився тиск з боку преси, і він, мабуть, не наважився призначити 11-метровий у даній ситуації.
— Маєте на увазі епізод з Вукоєвичем у першому таймі?
— То все робочі моменти. Просто коли призначається пенальті у ворота суперника «Динамо», момент розглядають буквально під мікроскопом. Нехай подивляться під мікроскопом на момент, коли впав Вукоєвіч. А ще на епізод вже у другому таймі, коли Шовковський взяв м’яч у руки, а арбітр призначив пенальті. Слава Богу, лайнсмен виявився чесною людиною...
Коментуючи поведінку Гармаша, Юрій Павлович сказав, що у нього таке враження, ніби рефері хоче показати Денисові жовту картку, щойно той виходить на поле.
— А Хачериді був смирним, мов ягня...
— Женя провів блискучий матч, за винятком отієї справедливої жовтої картки. Я боявся, що арбітр може попередити його повторно, але цього не сталося...
Здивовані Дмитро Чигринський та Андрій Шевченко.