Любов до спорту покликала більше ста інвалідів з різних куточків області приїхати на два дні до Миколаєва, щоб відчути азарт здорового суперництва на обласній спартакіаді серед людей з обмеженими фізичними можливостями.

Вже третьої осені організатори заходу — головне управління праці та соціального захисту населення облдержадміністрації, обласна організація Союзу організацій інвалідів України, обласний центр фізичної культури і спорту інвалідів «Інваспорт» — планують змагання так, щоб люди могли поєднати спорт і незабутній відпочинок.

 

Цього разу спартакіада відбувалася на базі позаміського дитячого закладу оздоровлення та відпочинку «Дельфін» (на березі річки у мальовничому селі Мала Корениха). Тож два дні, проведені на спартакіаді, стали дієвим фактором для популяризації рекреаційних заходів як ефективного способу оздоровлення, реабілітації інвалідів та їх залучення до активного способу життя, зміцнення дружніх зв’язків між інвалідами-спортсменами різних нозологій. Разом із тим виявили нові імена здібних та обдарованих спортсменів, які незабаром у складі команди від Миколаївщини поїдуть до Криму для участі у всеукраїнських спортивних змаганнях серед людей з обмеженими фізичними можливостями.

Спортсменів усіх 19 районів області представляв на відкритті спартакіади голова районної організації інвалідів. Це були теплі, людяні характеристики найкращих моральних якостей земляків, що виглядало дуже зворушливо. Серед більша ста учасників інвалідами І та ІІ групи є майже половина, решта — інваліди ІІІ групи. Це інваліди загального захворювання, дитинства, інваліди по зору, слуху, з ураженням опорно-рухового апарату.

До супроводження змагання було залучено більше півсотні осіб: сурдоперекладачі, провідники, медичні працівники (до речі, цілодобово чергували бригади швидкої медичної допомоги, які окремим інвалідам надавали ті лікарські призначення, які вони приймають за місцем постійного проживання).

У програмі спартакіади: змагання з шахів, шашок, дартсу, настільного тенісу, стрибків у довжину з місця. Всіх учасників заходу за любов до спорту було нагороджено дипломами, переможців — медалями та грамотами, команди-переможці привезли додому кубки та грамоти.

Миколаївська область.

Змагаються шахісти.