Під час спецоперації, проведеної співробітниками Антикорупційного бюро Головного управління по боротьбі з організованою злочинністю МВС України та Генеральної прокуратури, були затримані депутат міської ради Олег Гоцуляк і директор комунального підприємства «Побережжя» Олег Кухтей. Затримання відбулося в момент одержання ними хабара у сумі 9,5 тисячі доларів від приватного підприємця за надання в оренду одного з одеських пляжів.
Цього само дня затримали Одеського заступника міського голови Миколу Ільченка. Коментуючи затримання чиновників в Одесі, міністр внутрішніх справ України Анатолій Могильов заявив: «Це звичайний епізод боротьби із проявами протиправних дій чиновників на території країни. Вони підозрюються у злочинах, які мають корупційну складову». За заявою МВС, за версією слідства затримані створили систему вимагання та отримання хабарів від підприємців, які займаються організацією відпочинку на пляжах Одеси. Частину отриманих грошей, за версією слідчих, передавали заступнику міського голови, який давав дозволи і підписував документи на право оренди пляжів у межах Одеси.
Троє затриманих доставлені у Київ і поміщені до слідчого ізолятора. Рішенням Печерського районного суду міста Києва заступнику міського голови Миколі Ільченку та директору комунального підприємства Олегу Кухтею вибрано запобіжний захід у вигляді утримання під вартою строком на два місяці. Затриманий депутат міської ради Олег Гоцуляк перебуває на підписці про невиїзд. Чиновників можуть позбавити свободи на строк від 8 до 12 років з конфіскацією майна.
Міський голова Одеси Олексій Костусєв, коментуючи затримання та арешт свого заступника, назвав їх «провокацією».
 
Одеса.