Держбюджет на наступний рік приймуть у визначені строки. Про це під час прес-конференції заявив народний депутат від Партії регіонів Олексій Плотніков.
Він зазначив, що головний кошторис збалансований, тож, виходячи із закладених у ньому показників, зовнішні запозичення нарощуватися не будуть, — упевнений парламентарій. Водночас, незважаючи на консервативність документа, влада очікує зростання експорту, навіть ураховуючи непросту ситуацію на зовнішніх ринках.
Також регіонал упевнений, що влада зможе утримати курс на рівні восьми гривень за долар, адже має для цього всі необхідні ресурси. Зокрема, золотовалютні резерви Національного банку становлять понад 37 мільярдів доларів. Це, за його словами, є «міцною подушкою безпеки».
У свою чергу народний депутат від «Нашої України—Народної самооборони» Павло Жебрівський підкреслив, що багато чого на ринку валют залежить від зовнішніх чинників, приміром, від того, як поводитимуться ринки Європи та США.
Він повідомив, що міжнародні фінансові інститути передбачають інфляцію в Україні в наступному році не менш як 11 відсотків.
Крім того, переконаний парламентарій, проект бюджету на наступний рік не дає прориву ні в соціальній сфері, ні в інвестиційній. 
Оцінюючи конкретні статті проекту бюджету, народний обранець зазначив, що, приміром, суддя Апеляційного суду отримуватиме 16 тисяч гривень зарплати без урахування різних надбавок, а суддя місцевого райсуду — 12. Крім того, збільшено фінансування   органів прокуратури, міліції та інших силових структур.