На шахті «Молодогвардійська» ПАТ «Краснодонвугілля» впроваджують проект з використання газу метану, який одержують за допомогою дегазації для обігріву стовбура 5/2 у зимовий період. Повітряна суміш, що виникає при спалюванні метану, розігрівається практично до 100 градусів. Це дозволяє нагрітим повітрям через повітроподавальний стовбур піднімати температуру в шахті й зберігати її взимку не нижче рівня 5—10 градусів тепла.
Як зазначають на підприємстві, всі процеси спостереження за тиском і температурою автоматизовані. При порушенні будь-якого параметра прилад автоматично відключається. У цьому випадку вмикаються інші механізми — відкачаний з шахти газ спалюється у свічах.
Утилізацією метану «Краснодонвугілля» займається не перший рік, виділяючи на це чималі кошти. Вартість нової утилізаційної установки становить 10,3 млн. гривень. Впровадження технологій з утилізації й використання метану є для підприємства пріоритетом. Це не просто економічно вигідно — такі технології дозволяють поліпшити стан екології регіону.