На засіданні організаційного комітету з підготовки національних збірних України Прем’єр-міністр Микола Азаров зазначив, що популяризація спорту і здорового способу життя дуже актуальна для молодого покоління українців, здоров’я якого нині викликає певний неспокій. «Тому не випадково прийнято рішення оголосити в Україні наступний, 2012, рік роком спорту і здорового способу життя», — сказав М. Азаров.
Він висловив надію, що завдяки спільним зусиллям керівників усіх рівнів і спортивного співтовариства збільшиться кількість професіональних спортсменів і нагород, які вони здобудуть, а спорт із кожним роком займатиме все більшу частину активного життя наших громадян.
Український уряд 2012 року планує виділити близько 1,2 мільярда гривень на підготовку українських спортсменів до участі в Олімпійських, юнацьких Олімпійських, Параолімпійських і Дефолімпійських іграх, світових універсіадах, чемпіонатах світу та Європи, повідомив Прем’єр-міністр України. Крім того, вжито заходів для звільнення бази олімпійської підготовки від плати за землю, визначено механізм викупу прав на трансляцію літніх Олімпійських та
Параолімпійських ігор. «Більше тисячі видатних спортсменів і тренерів отримують стипендію Президента України», — зазначив М. Азаров.