Асоціація баскетбольних клубів України «Суперліга» провела презентацію сезону 2011/2012. На події побував кореспондент «Голосу України». Генеральний директор «Суперліги» Альгімантас Павілоніс розповів, в якому форматі нового сезону розігруватимуть чемпіонат і Кубок Суперліги.
Чемпіонат стартує в перший день жовтня і завершиться 31 травня 2012 року. Він відбудеться у три кола, після чого вісімка найкращих команд за підсумками першого етапу продовжить боротьбу за медалі у стадії плей-оф.
Цього сезону в чемпіонаті участь братимуть 14 клубів:
«Азовмаш» (Маріуполь), «Будівельник» (Київ), «Говерла» (Івано-Франківськ), «Дніпро» (Дніпропетровськ), «Дніпро-Азот» (Дніпродзержинськ), «Донецьк», «Київ», «Кривбасбаскет» (Кривий Ріг), «Одеса», «Політехніка-Галичина» (Львів), «Ферро-ЗНТУ» (Запоріжжя), «Хімік» (Южне), «Черкаські мавпи», «Миколаїв».
Формат кубкового турніру такий самий, як і минулого сезону. Участь братимуть вісім найкращих команд за підсумками двох кіл чемпіонату. Спочатку вони зіграють чвертьфінальні матчі, а згодом у «Фіналі чотирьох» визначать володаря призу. Турнір відбудеться наприкінці березня 2012 року.
Чемпіонат і Кубок Суперліги у сезоні 2011/2012 триватимуть за схемою 4+1 (обов’язкове перебування на майданчику одного українського баскетболіста) і з обмеженням кількості іноземних виконавців (не більше п’яти в заявці на зустріч).
«Матч зірок Суперліги», якого з великим інтересом чекають прихильники баскетболу в нашій країні, і в сезоні 2011/2012 неодмінно відбудеться. Ця подія складається з видовищних конкурсів слем-данків, триочкових кидків, зіркової гри Україна—Легіон, а також численних конкурсів із призами для вболівальників. «Матч зірок Суперліги» організують наприкінці лютого 2012 року.
Перед презентацією сезону відбулися загальні збори засновників Асоціації баскетбольних клубів України «Суперліга», під час яких було розглянуто низку робочих моментів, пов’язаних із новим сезоном, зокрема питання регламенту, бюджету, календаря та суддівства.
На знімку: фрагмент львівського поєдинку попереднього чемпіонату між командами «Політехніка-Галичина» і «Дніпро-Азот».
Фото Євгена КРАВСА.