Найближчий інспекційний візит президента УЄФА Мішеля Платіні до приймаючих країн чемпіонату Європи з футболу 2012 року України та Польщі відбудеться у два етапи. Спочатку, 26—27 вересня, шеф європейського футболу відвідає нашу країну, а за два тижні по тому — Польщу. Про це повідомляє британський портал World Football Іnsіder.
Як розповіли у прес-службі Місцевого організаційного комітету «Євро-2012 Україна», таке рішення УЄФА виглядає цілком логічним. З огляду на те, що 13 жовтня у Кракові відбудеться жеребкування раунду плей-оф за право зіграти у фінальній частині континентальної першості—2012, візит Мішеля Платіні до Польщі призначено на 11—13 жовтня.
Під час інспекції країн—господарів Євро-2012 президент УЄФА огляне головні об’єкти інфраструктури. Крім того передбачається зустріч Мішеля Платіні з відповідальними за підготовку до чемпіонату представниками урядів та місцевих органів влади.
Допоможуть поліція і прикордонники
Польща на час Євро-2012 має підготувати 2 тисячі місць у в’язницях для футбольних хуліганів. Справжніх в’язнів очікує «переселення», інформує Gazeta Wyborcza.
У цій справі пенітенціарній службі Польщі допомагатиме поліція і прикордонники. Зазначимо, полякам немає у кого переймати досвід, оскільки попередні організатори чемпіонатів будували нові в’язниці.