Заступник Голови Верховної Ради України Микола Томенко (на знімку) мав зустріч з Комісією у справах національностей Всекитайських Зборів народних представників КНР на чолі із Чжоу Шентао.
Учасники зустрічі висловилися за активізацію міжпарламентських взаємин, зокрема на рівні комітетів та груп дружби. М. Томенко наголосив на необхідності виведення міжпарламентського співробітництва на новий рівень, ураховуючи те, що відносини на найвищому рівні між Україною та Китайською Народною Республікою «отримали новий імпульс стратегічного партнерства після зустрічей президентів та керівників урядів обох країн». Водночас він підкреслив, що міжпарламентська група «Україна—КНР» налічує 73 народних депутатів, і за чисельністю посідає третє місце після найчисленніших фракцій парламенту.
М. Томенко подякував представникам Всекитайських Зборів народних представників КНР за сприяння у проведенні днів культури України в Китаї у 2010 році та висловив сподівання, що дні культури Китаю також успішно пройдуть в Україні та порадують наших громадян.
Чжоу Шентао наголосив, що зв’язки з Україною розвиваються успішно не лише в економічній, а й у гуманітарній та політичній сферах. Він сподівається, що цей візит дружби стане ще одним кроком у зміцненні взаєморозуміння та співпраці між нашими країнами.
Заступник Голови Верховної Ради висловив упевненість, що «безпосередня співпраця на рівні комітетів та груп дружби парламентів обох країн дасть змогу покласти стратегічні наміри на практичну основу».
Прес-служба Миколи Томенка.
Фото Сергія КОВАЛЬЧУКА.