Голова Верховної Ради України Володимир Литвин вважає, що якби представлений у парламенті проект бюджету на наступний рік було виконано на сто відсотків, він дав би шанс країні. Про це глава парламенту заявив у п’ятницю в інтерв’ю телеканалу «Рада» у відповідь на прохання дати оцінку цьому документу.
Говорячи про критику на адресу проекту бюджету з боку представників опозиції, В. Литвин погодився з тим, що підстав для неї вистачає, «бо ще ніколи не було досконалих, довершених бюджетів, які не викликали б нарікань». «З другого боку, простежується певний алогізм: дехто із представників опозиції називає проект бюджету занадто оптимістичним, кажучи, що його потрібно урізати десь на 50 млрд. гривень, і водночас стверджує, що він поганий», — зауважив керівник українського парламенту, додавши, що не бачить логіки в таких аргументах.
На його думку, проект державного бюджету на 2012 рік Верховна Рада України і Кабінет Міністрів України мають доопрацьовувати спільно. «Я налаштований на те, щоб працювали всі комітети Верховної Ради, головним серед яких у цьому процесі є Бюджетний комітет, а також урядовці і, зокрема, Міністерство фінансів», — наголосив В. Литвин. За його словами, на цьому тижні під головуванням керівника парламенту було проведено нараду за участю представників уряду і голів обласних рад, де було обговорено проблему місцевих бюджетів. «Ми передбачили, що під час доопрацювання документа бюджетний комітет відвідають представники всіх областей для того, щоб подивитися, що планується стосовно розвитку та видатків на кожну область», — повідомив Голова Верховної Ради, зазначивши, що значна частина соціальних видатків лягає на плечі органів місцевого самоврядування, які повинні мати можливості реалізовувати делеговані повноваження.
Прес-служба Верховної Ради України.